Sluta snusa - Fördelar

Fördelar med att sluta snusa kan vara många och olika. Det är bara du själv som vet hur snusandet påverkat ditt liv och av vilken anledning du valt att sluta med nikotin. Du vet givetvis att det är skadligt för hälsan att snusa men vilka fördelar kan det finnas till att låta bli snusdosan?

4 vinster med att sluta snusa

1

God munhälsa

En av de bästa fördelar med att sluta snusa är just att få tillbaka sitt fina leende med starka och vita tänder. Om man snusat under en längre period kan man märka att tänderna fått en gul eller gråaktig nyans, så kallade snuständer. Detta har en stor påverkar på självförtroendet då det kan vara riktigt jobbigt att le framför andra. Dessutom finns det stor risk att tandköttet drar sig tillbaka när man utsätter det för frätande substanser som finns i snuset.

2

Bättre ekonomi

Att snusa kostar pengar och beroende på hur mycket du snusat kan det ha gått åt en stor slant till nikotinet varje månad. Kanske har du egentligen ingen riktig koll på hur mycket pengar du lagt ner på snus. Fördelen med att sluta snusa är att du märker till slut att det blir pengar över. Det kan du använda till roligare saker – både kortsiktiga (som en utelunch i stället för matlåda) och långsiktiga (en längre resa i stället för sommarstuga). Fördelen med att sluta snusa är att pengarna räcker till en längre period!

3

Nya upplevelser

När du slutar snusa finns det risk att du drabbas av nikotinabstinens. Det kan vara påfrestande att tänka på snus och du behöver sysselsätta dig med något som får dig på andra tankar. Många som slutat med snus upplever att de fått ett rikare liv eftersom de börjat testa nya saker. Kanske börjar du med längre lunchpromenader och börjar umgås med andra människor. Det finns alltså många positiva effekter av att sluta snusa!

4

Starkare självförtroende

Ett starkare självförtroende är en av fördelarna med att sluta snusa för gott! Detta är kanske inget man uppnår från allra första början men ju längre tid som går utan snus ju starkare blir du i ditt psyke. Förhoppningsvis har du gjort klart för dig själv varför du slutar med snus. Beroende på de anledningar du skrivit ned har du möjlighet att se dina framsteg och glädjas åt din starka vilja. Du kommer definitivt att märka av de fördelar som finns med att sluta snusa redan idag!