Snusa ingefära

När du bestämmer dig för att sluta snusa kan du bli förvirrad på vad du ska göra med ditt nikotinsug. När man vant sig vid att ha en snusprilla under läppen kan det kännas konstigt att ha det tomt i munnen. Allra helst om du varit en storsnusare. Det går dock att ersätta snus med ett bättre alternativ som inte gör skada på din kropp.

Ingefära i stället för snus

Vi rekommenderar att du testar att snusa ingefära. Denna superprodukt har flera goda egenskaper. Bland annat motverkar ingefäran inflammation, stärker immunförsvaret och botar illamående. Fler och fler människor väljer att testa ingefära mot sitt snusberoende och det finns de som berättar om hur nikotinsuget försvann helt efter att de testat ingefärasnus.

Hur snusar man ingefära?

Det går utmärkt att snusa ingefära både med och utan skal. De flesta tycker dock att det känns bättre med färsk och skalad ingefära eftersom det då bränner extra mycket under läppen – effekten man vill uppnå när man slutar med vanligt snus. Börja gärna med att tugga lite försiktigt på ingefäran för att mjuka upp den. Sedan stoppar du den mjuka ingefärsbiten där du vanligtvis brukar lägga snuset.

Fördelar med att snusa ingefära

Genom att snusa ingefära underlättar du för kroppen att vänja sig av med nikotinet. Det kan fortfarande kännas ovant och kanske upplever du flera biverkningar när du slutar snusa. Dock är det oftast lättare att hantera nikotinabstinensen när man ersätter snuset med ett annat alternativ.

Andra fördelar med att snusa ingefära

  • Ingefära ger en fräsch känsla i munnen
  • Genom att snusa ingefära mildrar du yrseln och huvudvärken som kan uppstå i samband med nikotinavvänjning
  • Att snusa ingefära gör ingen skada på tänder och tandkött även om det bränner till i munnen

Snusa ingefära – farligt för kroppen?

Du kanske undrar om det är farligt att snusa ingefära när det uppstår en brännande känsla i munnen. Dock är ingefära en naturlig produkt med otroligt goda egenskaper. Ingefära stärker immunförsvaret och mildrar de biverkningar som uppstår när man slutar snusa. Men precis som med allt annat ska man passa sig för överdosering. För mycket ingefära kan ge biverkningar som orolig mage och diarré.